WADDENWINDORGEL

Geschreven door Gerda

Datum: 12 maart 2016

WADDENWINDORGEL voor koor en orkest ludiek van start met cabaretière Margriet Bolding

WADDENWINDORGEL is een nieuwe compositie voor orkest en koor en wordt uitgevoerd op buitenlocaties tussen Pingjum en de Waddenzeedijk.

In het kader van Nieuw Atlantis, een project over het waddengebied, werken theatermaakster Gerda Holzhaus en jazz-saxofonist Bob Driessen samen aan WADDENWINDORGEL.
Van het muziekproject wordt een film gemaakt, die in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 wordt vertoond. Ook krijgen film en audio-opnamen een plek in de toekomstige en permanente tentoonstelling Nieuw Atlantis Pingjum (NAP). De NAP-tentoonstelling in de Pingjumer Victoriuskerk laat de ontwikkeling van het West-Friese landschap zien en de strijd tegen het water, met als thema ‘Te – rug naar Zee’.

Margriet Bolding

Ludiek van start!

Vrijdag 18 maart (20-22 uur) gaat WADDENWINDORGEL ludiek van start met cabaretière Margriet Bolding, volgens NRC Handelsblad een ‘natuurtalent’ die in no time via spitsvondige interactie mensen aan zich weet te binden.

Voor de zangers en blazers van WADDENWINDORGEL legt ze via de meest ontroerende liedjes, gedichten en verhalen uit waarom de zee zo’n grote plek in ons leven inneemt. Margriet zoekt vervolgens in een conference onder meer antwoord op de vraag: waarom we doen alsof (de dreiging van) die zee niet bestaat.

Na de ludieke start en kennismaking zijn er gezamenlijke koorrepetities voor alle zangers onder leiding van dirigent Margo Konings op zaterdag 23 april (10–12 uur) en op vrijdag 6 mei (19.30-21.30 uur) op locatie in Pingjum.

De blazers repeteren onder leiding van Bob Driessen op dinsdag 12 april en op dinsdag 26 april in de Victoriuskerk in Pingjum en op vrijdag 6 mei (19.30-21.30 uur) op locatie in Pingjum.

Zaterdag 7 mei (14 uur en 15 uur) is er voor blazers en koorleden een gezamenlijke try-out van WADDENWINDORGEL tijdens het festival Kunst achter Dijken in Pingjum. Na de zomer wordt de film voor Culturele Hoofdstad 2018 op locatie opgenomen.

Aanmelding: Zangers en blazers kunnen zich melden voor deelname aan project WADDENWINDORGEL via info@nieuwatlantis.com of telefonisch (0517) 579 607
Toegang is gratis voor ieder die zich als zanger of figurant opgeeft bij Margriet!